Wachtkamer
Slider

Angstige patiënten

Bent u bang voor de tandarts? U bent niet de enige! Tandartsangst is een wijd verbreid en diepgeworteld fenomeen. Maar liefst 40% van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn om een tandarts te bezoeken. Zo'n 12% van de bevolking moet zelfs als zeer tot extreem angstig worden beschouwd en 800.000 Nederlanders zijn zelfs zo bang voor de behandeling dat zij niet meer durven te gaan.

Bij Makdo Mondzorg praktijken hebben wij diverse methoden om u over uw tandarts angst heen te helpen. Zo zullen wij u rustig begeleiden en heeft u altijd eerst een gesprek met onze zeer ervaren tandarts die vervolgens samen met u bepaalt wat voor u de meest geschikte behandeling is, zo kunt u denken aan een narcosebehandeling of een behandeling door de ervaren tandarts zelf die u zeer bekwaam en alle tijd neemt om u te behandelen.

Als mensen het tandartsbezoek uitstellen kan het dan niet anders dan dat mensen problemen krijgen aan tanden, kiezen en het tandvlees. De oorzaken van deze angst kunnen heel verschillend zijn en zijn meestal terug te voeren naar de jeugd. In veel gevallen heeft men het nodige te verduren gehad bij de (school) tandarts. In andere gevallen is de angst 'afgekeken' van de ouders of afkomstig van sterk overdreven 'griezelverhalen' op school. De meeste mensen die tegen een tandartsbezoek opzien gaan gelukkig wel. De angst richt zich dan vaak op (het geluid van) de boor. Anderen zijn bang voor de pijn en denken voortdurend dat zenuw of tong doorboord gaat worden.

Wilt u meer informatie over angst tandarts of een afspraak inplannen, neemt u dan gerust contact op!

Scroll to top