Bel direct:

Angstige patiënten

Bent u bang voor de tandarts? U bent niet de enige! Tandartsangst is een wijd verbreid en diepgeworteld fenomeen. Maar liefst 40% van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn om een tandarts te bezoeken. Zo'n 12% van de bevolking moet zelfs als zeer tot extreem angstig worden beschouwd en 800.000 Nederlanders zijn zelfs zo bang voor de behandeling dat zij niet meer durven te gaan.

Bij het uitstellen van tandartsbezoek loopt u meer risico problemen te ontwikkelen aan tanden, kiezen en tandvlees. De oorzaken van tandartsangst kunnen heel verschillend zijn en zijn meestal terug te voeren op ernstige problemen of nare ervaringen in de jeugd. Tandartsangst is meestal verbonden aan bijvoorbeeld het geluid van een boor of angst voor pijn.

U kunt leren omgaan met uw tandartsangst door middel van een intakegesprek met behandelend tandarts die samen met u de meest geschikte behandeling bepaalt. Er wordt bij het plannen van uw behandeling rustig de tijd voor u genomen, wordt stap voor stap uitgelegd wat er gaat gebeuren en kunnen afspraken gemaakt worden dat uw behandelaar even stopt met de behandeling als u hiervoor een teken geeft. Is de angst heel erg, dan kan er zelfs gedacht worden aan een behandeling onder narcose. Handige tip, alleen al door uw angst te vermelden kan deze minder worden of zelfs verdwijnen.

Wilt u meer informatie over angst tandarts of een afspraak inplannen, neemt u dan gerust contact op!

Scroll to top