Bel direct:

Kindertandheelkunde

Gaatjes in het melkgebit voorkomen? Kom dan gerust met uw kinderen langs voor het speciale programma Tandje Erbij. Hierbij wordt de tijd genomen om uw kind op een begrijpelijke en speelse manier te laten zien wat een tandartsbezoek inhoudt. Samen met u wordt er voor gezorgd dat uw kinderen van jongs af aan gewend zijn aan de tandarts en de controle. Een controle voor kinderen start vanaf de leeftijd van twee jaar.

Behandelingen en controle

Tijdens de tandartsafspraak wordt u geholpen om gaatjes in het melkgebit te voorkomen, te genezen, en wordt de mondgezondheid van uw kind gecontroleerd. Om pijn, ontstekingen en problemen in het volwassen gebit te voorkomen, zorgt de behandelend tandarts ervoor dat de gaatjes niet groter worden. Dit doet hij of zij door de gaatjes schoon te maken en de betreffende elementen te vullen. Ook voor speciale behandelingen op het gebied van mondhygiëne en preventie kan uw kind terecht.

Tips voor jonge kinderen

Voor kinderen onder de leeftijd van twee jaar zijn behandelingen meestal niet nodig. Toch is het belangrijk om tweejaarlijks een controle bij de tandarts in te plannen. Daarbij voorziet de tandarts u, als ouder, van adviezen en voorlichting. Met behulp van deze tips zorgt u ervoor dat uw kind het tandartsbezoek niet eng vindt:

  • Leg in kindertaal uit wat er gaat gebeuren en prikkel de nieuwsgierigheid;
  • Neem een knuffel mee;
  • Blijf als ouder bij de controle of behandeling aanwezig;
  • Laat de kindertandarts en verzorgende het woord doen, zij zijn gespecialiseerd in kindertandheelkunde en dus ook in het geven van de juiste uitleg;
  • Neem uw kinderen al vroeg mee, zodat ze kunnen wennen.
Scroll to top